Login

Parola uitata?

    

Cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintei Imprimare E-mail
Scris de Monica Bonciu   
Image25 Noiembrie   .

Din ce in ce mai multi romani resimt de la an la an costurile ridicate pentru incalzirea locuintei. Aceasta problema poate avea si o solutie daca ea este adaptata corect la necesitatile dumneavoastra. Necesarul de caldura al unei locuinte este influentat de modul in care aceasta este izolata, de amplasament, de marimea spatiului locuibil, de orientarea ferestrelor si marimea lor. O casa care are orientare spre sud si ferestre mari va avea un aport de caldura solara mai mare decat una orientate spre nord si cu ferestre mici.

Instalatiile clasice de incalzire reprezentate de calorifere, tubulatura din pardoseala  si reteaua de distributie a agentului termic (tur-retur) au un randament foarte scazut comparativ cu instalatiile noi de astazi. Daca aceste instalatii vechi aveau admis un randament de 70%, astazi nu se mai admit randamente sub 87%. Asadar, instalatiile noi prezente astazi pe piata folosesc de cele mai multe ori tubulatura din polietilena cu sau fara insertie de aluminiu care transporta apa calda catre calorifere si centralele termice prefabricate care au in interiorul lor absolut tot ce este necesar unei functionari normale a unei instalatii. Cele mai folosite la noi pentru incalzirea locuintei sunt microcentralele de apartament. Aceste instalatii individuale de incalzire au un consum de combustibil mult mai mic dacat sistemul de termoficare. Economia realizata astfel inseamna o nota de plata la  intretinere mai mica. Comparativ cu sistemul centralizat de distributie a caldurii si apei calde menajere in apartamente, ale carei perderi tot noi le suportam, economiile de incalzire sunt foarte mari.

Sistemul de montaj al acestor microcentrale este diferit de la case la locuintele de apartament. Pentru case cea mai la indemana metoda pentru tubulatura din polietilena privind transportul apei calde este cea in sapa pentru constructiile noi iar pentru cele care sunt modernizate este in plinta.  Teava trebuie protejata intr-un tub de protectie gofrat la turnarea sapei deoarece in cazul unor accidente aceasta poate fi scoasa si inlocuita, pe cand una montata direct in sapa nu mai are nici o alternativade interventie.  Ca alternativa la solutia incalzirii centrale sunt sistemele electrice care permit folosirea energiei intr-un mod mai economic si inteligent. Fiecare camera va avea temperatura dorita in functie de necesitatile de moment. Costul pentru solutia de incalzire electrica este mai mic decat costul celorlalte  solutii de incalzire. Dupa instalare sistemul electric de incalzire necesita foarte putine intretinere, nu este necesara o verificare regulata de catre un specialist, nu necesita curatirea cosurilor sau radiatoarelor. Mai mult decat atat, electricitatea este singura solutie in care energia este in intregime convertita in caldura efectiva la punctul final. O metoda noua este filmul printat flexibil care iti poate aduce un confort suplimentar de care ai nevoie in camerele de lucru, dormitoare sau livinguri o reprezinta incalzirea in pardoseala. Cu ajutorul filmului printat flexibil se incalzesc eficient spatii multicompartimentate si locuinte mai spatioase. Avantajos este ca fiecare camera poate fi controlata individual cu ajutorul unui termostat de aer si podea care asigura un confort optim si scaderea costului electricitatii. O alta metoda este folosirea RIBBONULUI  proiectat pentru diferite aplicatii de interior si exterior si este foarte simplu si convenabil de instalat. In timpul utilizarii la interior al acestui tip de incalzire nu exista pericolul arderii de oxigen sau praf, nu exista flacara deschisa, nu exista senzatia de sufocare sau mirosuri neplacute. La exterior el poate fi folosit pentru topirea ghetii si a zapezii fiind astfel zonele de trafic curatate permanent.

Daca e sa analizam toate aceste surse de incalzire si sa le comparam avantajele pe care le ofera fiecare, nu este deloc simplu sa alegem. Fiecare locuinta este proiectata si construita in felul ei, este izolata sau acoperita diferit, ferestrele au dimensiuni variate iar incaperile nu au aceeasi suprafata. Toate acestea influenteaza decizia de a alege o sursa de incalzire. Secretul consta in cunoasterea necesitatilor locuintei dumneavoastra si consultarea unui inginer  specialist in momentul in care doriti sa alegeti solutia cea mai eficienta.

 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare