Login

Parola uitata?

    

Preturile apartamentelor in Piatra Neamt in 2009 Imprimare E-mail

Image  Suntem zilnic bombardati de stiri cu privire la evolutia preturilor pe piata imobiliara, fluctuatia conditiilor de creditare si a dobanzilor interbancare, criza economica si financiara, etc. Toate aceste cauze se regasesc  in numarul extrem de mic de tranzactii imobiliare efectuate in ultimul timp. Cert este faptul ca, in prezent, asistam la o perioada dificila iar Romania nu dispune de resurse pentru a lupta si a mentine un echilibru in acest domeniu.

Cresterea exploziva din ultimii ani a generat o parte din situatia actuala a pietii imobiliare in care fiecare proprietar isi stabileste pretul in functie de nevoi si nu de “marfa” pe care o are la vanzare. Mai mult, majoritatea proprietarilor refuza sa mai vanda proprietatea daca nu reusesc sa ia pretul dorit chiar daca sunt constienti ca proprietatea lor nu ar valora atat. Nu conteaza ca este criza, conditiile de creditare sunt mai aspre sau ca valoarea leului scade in comparatie cu euro, fiecare este propriul sau evaluator imobiliar.

Comparativ cu anii trecuti in Piatra Neamt nu as putea spune ca pretul imobilelor a scazut atat de mult incat acum poti cumpara orice pentru ca iei la pret de nimic. Din exterior se vede altfel evolutia preturilor la imobile, dar din interior (ma refer la cei care lucreaza in domeniul imobiliar si cunosc ofertele imobiliare) putem spune ca preturile au scazut dar moderat si justificat si numai la unele imobile.

De la inceputul anului 2009 putem gasi in Piatra Neamt garsoniere de vanzare la preturi cuprinse intre 15.000 – 55.000 euro si cu toate acestea nu se inghesuie nimeni sa le cumpere. La apartamentele cu 2 camere preturile pornesc de la 35.000  pana la 70.000 euro iar la cele cu 3 camere de la 55.000  la 140.000 euro. Apartamentele cu 4 camere sunt scoase la vanzare la preturi cuprinse intre 70.000  si 120.000 euro. Acestea sunt preturile pe care le cer proprietarii si se poate observa diferenta enorm de mare intre pretul pe care il cere un proprietar comparativ cu altul pentru un apartament cu acelasi numar de camere.

Deci, se poate vorbi de scaderea preturilor la unele imobile si nu la intreaga oferta imobiliara de pe piata deoarece sunt proprietari care nu vor vinde niciodata sub o anumita valoare stabilita de ei. Sunt apartamente mai ieftine pe piata la vanzare dar important este momentul cu care se face comparatie. Chiar daca au existat preturi mai mari la unele apartamente acestea sunt si acum la vanzare pentru ca nu si-au gasit cumparatori.

Important este daca intr-adevar proprietarul vrea sa vanda sau pur si simplu asteapta “sa dea” norocul peste el si sa vina cineva sa-i ofere suma ceruta. Oferta nu este atat de variata si ieftina pe cat s-ar crede si se poate observa si din ofertele publicate pe www.tdmcomp.ro de catre particulari ca daca vrei ceva de calitate nu poti cumpara cu preturi  minime.

La ora actuala in Piatra Neamt sunt multe proprietati la vanzare dar nu se poate spune ca sunt la preturi foarte mici. Conditiile de creditare sunt mai aspre cu toate ca s-au relaxat creditele iar euro a ajuns la 4,3 RON – aceste conditii influenteaza decisiv decizia de a accesa un credit ipotecar. Majoritatea nu mai au acest curaj cu toate ca preturile ar fi tentante in comparatie cu anul 2008.

Un alt aspect care nu ar trebui neglijat il reprezinta modul de evaluare al proprietatilor care ar trebui puse ca ipoteca la creditul ipotecar. Pretul de evaluare este foarte mic comparativ cu pretul pe care il cer proprietarii iar cei care cumpara ar trebui sa aiba ei banii pentru a suporta aceasta diferenta. Practic asistam si la un moment de deruta din partea cumparatorilor care pe de o parte spera ca vor cumpara poate mai ieftin iar pe de alta parte nu mai sunt dispusi sa riste ca in anii trecuti din cauza incertitudinii preturilor de pe piata imobiliara.
 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare