Login

Parola uitata?

    

Modele de canapele extensibile cu avantaje si dezavantaje Imprimare E-mail
Scris de Toma Bonciu   
Image  Canapelele extensibile reprezinta o solutie viabila pentru garsoniere, sau dormitoare de dimensiuni reduse. Motivul este reprezentat de faptul ca dimineata canapeaua poate fi stransa, eliberand astfel spatiul camerei. Totusi, exact acest ritual care are loc in fiecare zi influenteaza foarte mult durata de viata a unei astfel de canapele. Chiar si asa acestea raman de foarte multe ori alegerea unei persoane care are nevoie si de “un pat” pe care sa poata sa doarma si de o canapea pe care sa isi primeasca musafirii in aceeasi incapere.


In functie de modul in care se deschide o canapea extensibila, aceasta poate fi de doua feluri. Avem astfel :

- canapele extensibile care se deschid pe latime : acest mod de deschidere este caracteristic modelelor cu 3 locuri care au o lungime ce permite unei persoane de inaltime medie sa doarma pe ea. Aceste canapele sunt destinate pentru maxim doua persoane. Marele dezavantaj care il prezinta este faptul ca toata greutatea celor care dorm este preluata de un element care are lungimea canapelei. Din acest motiv durata de viata a acestui tip de canapea extensibila este influentata si de greutatea persoanelor care o vor folosi.

- canapele extensibile care se dechid in lungime : acest mod de deschidere este caracteristic modelelor cu 2 locuri. Aceste modele permit folosirea, in caz de nevoie, si de catre 3 persoane; modul in care se deschid ofera o rezistenta mult mai mare canapelei deoarece elementele extensibile contin o sectiune media exact ca in imaginea de mai jos ce mareste rezistenta acestora. Aceste canapele sunt la randul lor de doua feluri :

  • cele care au elementele extensibile in spatar si au dezavantajul unui spatar voluminos si de multe ori neatractiv din punct de vedere vizual;
  • si al doilea model in care elementele extensibile sunt intr-o lada sub canapea


Image

Aceste canapele sunt realizate pe cadru metalic usor si cu panouri din lemn. Este bine sa verificati elementele articulate : acestea trebuie sa fie realizate din materiale rezistente si sa fie prinse foarte bine. Din cauza miscarilor repetate de inchidere si deschidere aceste elemente sunt cele mai uzate si in general sunt primele care cedeaza.

Pernele de pe canapea joaca un rol deosebit de important. Ganditi-va ca infunctie de calitatea acestor veti avea un somn linistit sau nu. De aceea trebuie sa vedeti din ce material sunt realizate. Unul din cele mai bune materiale este poliuretan de inalta densitate care va asigura si mentinerea formei pernei in timp – mai ales daca persoanele care vor folosi canapeaua au o greutate mai mare de 80 kg.

Aceste perne pot fi imbracate in stofa sau piele. In unele cazuri husele de stofa pot fi scoase pentru spalare sau pentru inlocuire. In functie de cat de des va fi utilizata canapeaua pentru dormit trebuie sa vedeti ce material alegeti. Daca va fi supusa unei utilizari frecvente este mai bine sa va orientati catre huse din stofa. Motivul este ca stofa ofera un confort sporit in timpul somnului si rezista mai bine in timp. Pielea se deformeaza in timp sau se cuteaza. Solutia ar fi o piele mai groasa dar in acest caz confortul pe timpul noptii ar scadea considerabil. Stofa va ofera o gama mult mai variata de culori si modele chiar cu imprimeuri care se preteaza pentru orice fel de interior. Canapelele cu piele se recomanda interioarelor mai sobre si mai pretentioase dar pana la urma e o problema de preferinte si gust.

Canapelele extensibile pot reprezenta o solutie atunci cand doriti sa folositi un spatiu relativ mic si pentru dormit. In functie de necesitati si preferinte si tinand cont de sfaturile de mai sus puteti lua o decizie care sa va multumeasca in final.


 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare