Login

Parola uitata?

    

Consistenta in design interior : materiale, culori, tematica Imprimare E-mail
Scris de Toma Bonciu   
Image  Incercam sa amenajam locuinta unde traim in cel mai placut mod posibil. De multe ori aceasta amenajare are un rol simplu : acela de a ne face sa ne simtim bine si de a putea spune cu adevarat ca acolo este casa noastra. Putini sunt insa cei care doresc cu adevarat sa realizeze ceva deosebit din punct de vedere al design-ului in casa in care locuiesc. Si trebuie sa recunoastem ca o amenajare interioara de calitate nu e chiar asa usor de mentinut : e de ajuns sa mergem intr-o mica vacanta si sa ne intoarcem cu cateva obiecte care ne-au atras atentia si avem toate sansele sa distrugem tot echilibrul existent.
 

Exista design bun sau rau ?

Indiferent de tipul de design la care ne referim consistenta este ceea ce face dintr-o alaturare de culori, forme si/sau materiale un tot unitar ce poate fi numit design. Fara consistenta in ceea ce incercam sa realizam din punct de vedere vizual nu exista design.

Deci nu putem spune ca avem de-a face cu un design bun sau rau : dar putem afirma ca exista sau nu consistenta in amenajarea creata. Existenta consistentei inseamna ca exista o viziune reala a ceea ce trebuie acel loc sa exprime si sa ofere. Absenta consistentei este creata prin alaturari kitch-oase care la prima vedere ar parea ca merg unele cu altele dar care totusi dau impresia ca ceva este in neregula.

Multi proprietari ar fi puternic ofensati daca le-ai spune ca nu exista nimic ce ar putea fi numit design interior in casa in care au investit poate mii de euro pentru a o decora. Dar acesta este adevarul : design inseamna viziune, inseamna unitate in tot ceea ce exista intr-o incapere si de multe ori o amenajare reusita poate fi usor deranjata de lucruri care sunt cumparate ulterior de proprietar si plasate in incapere.

E totusi in natura umana sa cumpere suveniruri din locurile pe care le viziteaza sau pur si simplu obiecte care le plac. Pana la urma trebuie sa te decizi daca vrei sa ai o incapere cu un design interior deosebit sau vrei sa ai o incapere in care sa te simti bine cu toate acele mici obiecte care te caracterizeaza si iti aduc aminte de anumite momente sau locuri.

Ce inseamna consistenta in design interior

Consistenta in design este data de elementele repetitive. In design-ul interior putem vorbi de consistenta in materialele folosite, formele mobilei, culoarea accesoriilor si a zugravelii, tematica mobilei sau linia micilor obiecte ce decoreaza camera.

Probabil cel mai greu de realizat este acea imagine de intreg. Este usor sa mentii consistenta in model sau culoare intre elementele care au aceleasi caracteristici dar sa reusesti sa unifici toate materialele si culorile folosite intr-o imagine unitara reprezinta adevarata provocare.

Consistenta in materiale. Materialele si modelele trebuiesc folosite in mod consistent pe obiecte ce fac parte din aceeasi categorie. Astfel daca avem o anumita gresie cu un anumit model, nu incercati sa obtineti ceva similar pe canapele. Puteti sa repetati modelul pe materiale asemanatoare : o coloana sau un perete.

Consistenta in culori. Exista o vorba ca ce e mult strica. Cred ca in cazul culorilor aceasta expresie se aplica cel mai bine. Incercati sa aveti o singura culoare ca tema principala si folositi aditional una, doua culori secundare. Folosirea mai multor culori necesita experienta in alegerea nuantelor.

Consistenta in tematica. Probabil ca acesta se explica de la sine. Nu cred ca exista cineva care sa combine o canapea clasica de piele cu o mobila de pal si cu niste statuete orientale si sa spuna ca este design doar pentru ca au culori asemanatoare. Tematica se refera la toata camera : culori, materiale, zugraveli, mobila, obiecte de decor, perdele – deci la existenta unei viziuni.

Experienta designerului. De ce este importanta ? Pentru ca experienta aduce cu sine cunoastere : un designer cu experienta cunoaste foarte bine nuantele, materialele si ce este nou pe piata. Stie deja ce merge si ce nu, ce mobila sa aleaga, parchet, gresie sau marmura, ce punem la ferestre (jaluzele sau perdele) sau modelul covorului. Nu incercati sa faceti design interior de unul singur decat daca aveti experienta in domeniu. Apelarea la un specialist va garanta obtinerea unui rezultat satisfactor.

Pana la urma, ca orice altceva in viata, este o problema de preferinte si gust. Cu totii avem o anumita personalitate si fie ca vrem sau nu aceata isi face simtita prezenta in tot ceea ce facem : chiar si in casa in care traim.


 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare