Login

Parola uitata?

    

Corpuri de iluminat pentru baie Imprimare E-mail
Scris de Monica Bonciu   
Image  Baia, desi este un spatiu adiacent, reprezinta o incapere importanta si strict functionala a locuintei si de aceea trebuie sa-i acordam o atentie deosebita in momentul amenajarii, atat din punctul de vedere al mobilei folosite cat si al corpurilor de iluminat. Acest spatiu este unul de relaxare dar si functional, iar in momentul in care ne gandim la ce corpuri de iluminat sa folosim trebuie sa avem in vedere si aceste lucruri. O iluminare eficienta ne va permite sa realizam toate activitatile aferente acestei incaperi fara a ne crea disconfort.


Un iluminat corect inseamna o iluminare generala buna fara reflexii, practic o lumina uniforma care poate fi data de diverse corpuri de iluminat alese in functie de dimensiunile camerei de baie. Pentru o baie de dimensiuni mici lumina uniforma poate fi obtinuta cu ajutorul a doua corpuri de iluminat puse in dreapta si stanga oglinzii, iar pentru o baie de dimensiuni mari aceasta poate obtinuta prin folosirea unui corp de iluminat aplicat pe tavan deasupra oglinzilor mari.

Iluminatul baii se mai poate face prin aplice de perete sau de tavan, care trebuie sa fie cat mai etanse, pentru ca aburii din camera de baie sa nu le poata afecta. Daca vrei sa aduci o nota de originalitate baii tale si in acelasi timp sa castigi spatiu, poti opta pentru plafoanele cu lumina incorporata. Asadar, iluminarea potrivita a baii trebuie sa tina cont mai intai de protectia utilizatorilor impotriva socurilor electrice, si abia dupa aceea putem sa ne gandim la aspectul ei functional si estetic.

Un alt aspect important in alegerea corpurilor de iluminat il reprezinta problemele care pot aparea prin contactul dintre un bec incalzit si vaporii de apa din baie. Astfel de neplaceri pot fi evitate daca sunt folosite corpuri de iluminat de tip spot, care pe langa siguranta ofera si un aspect modern baii. Aceste spoturi sunt disponibile intr-o gama variata de modele si astfel ai posibilitatea de a alege exact ce se potriveste baii tale. Baia este un spatiu intim pentru noi si chiar daca este folosita pentru anumite activitati ea merita sa fie amenajata cu o atentie deosebita la detalii.

Iluminatul din baie trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie functional, estetic si de efect. Pentru indeplinirea sarcinilor zilnice (berberit, machiaj, etc) este nevoie de o lumina puternica, iar pentru momentele de relaxare, cum ar fi baia in cada, este nevoie de o lumina discreta. In jurul oglinzii ar trebui instalate lumini incandescente sau cu halogen, pentru a putea regla usor luminozitatea. Becurile folosite trebuie sa ofere cantitatea de lumina necesara pentru a ilumina corect incaperea. Mai este indicat folosirea corpurilor de iluminat indreptate in jos cu ornamente speciale care ajuta la remodelarea baii si la obtinerea unui efect deosebit.

Sursele de iluminat trebuie trebuie sa fie fixate si directionate astfel incat iluminatul sa fie eficient si sa focalizeze zonele mai intunecate sau obiectele pe care le doresti accentuate. Lumina, poate fi reflectata cu ajutorul oglinzilor daca sunt asezate in locuri strategice si poti obtine astfel rezultate mai bune. Ea mai poate fi completata de o lampa sau veioza asezata pe dulapiorul din baie in cazul in care sistemul electric ne permite acest lucru. Acestea, ne vor ajuta sa avem o lumina mai puternica atunci cand avem nevoie dar si o lumina de intensitate redusa pentru crearea unei atmosfere romantice.

Amenajati-va baia folosindu-va de corpurile de iluminat care ofera lumina fara de care nu exista forma, textura sau culoare.

Pentru a citi mai multe articole ce au legatura cu modul in care puteti sa alegeti corpurile de iluminat puteti accesa articolul nostru despre cum sa alegem corpuri de iluminat pentru casa noastra . 

 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare