Login

Parola uitata?

    

Corpuri de iluminat pentru bucatarii Imprimare E-mail
Scris de Monica Bonciu   
Image  Bucataria, ca si orice alta camera dintr-o locuinta necesita o atentie deosebita in ce priveste iluminatul. Fiind o incapere mai pretentioasa si care necesita o curatenie permanenta si riguroasa, bucataria are nevoie de mai multe corpuri de iluminat pentru a putea desfasura activitatile specifice acestei incaperi. Specialistii ne recomanda ca atunci cand cumparam corpurile de iluminat pentru bucatarie trebuie sa avem in vedere doua aspecte: pe de o parte, iluminatul general care asigura lumina pe toata suprafata, iar pe de alta parte, iluminatul functional care are rolul de a mari vizibilitatea in anumite zone de lucru.

Lumina generala poate fi data de catre un corp de iluminat amplasat pe tavan (neon, lustra, plafoniera, etc) care are suficienta putere de a lumina intreaga bucatarie. Lumina alba care este indicata sa fie folosita ca lumina generala deoarece este mai puternica. In ceea ce priveste iluminatul functional acesta poate fi dat de catre spoturi care pot fi amplasate sub corpurile suspendate sau pot fi incorporate in mobilierul de bucatarie. De regula, se urmareste iluminarea corespunzatoare a blaturilor, a mesei si a zonelor destinate gatitului.

Bucataria este un spatiu destinat in primul rand gatitului, activitate ce implica un mediu umed si plin de vapori. De aceea corpurile de iluminat folosite in bucatarie trebuie sa corespunda unor norme de siguranta si sa fie certificate cu un grad de protectie. Daca sunt folosite in apropierea zonei de gatit, acestea trebuie sa fie rezistente la substante chimice. Pentru crearea unei ambiante placute in bucatarie corpurile de iluminat folosite trebuie sa asigure un iluminat uniform si stralucitor.

De aceea, se poate opta pentru o aplica de tavan sau plafoniera care asortata la culoarea mobilei poate inveseli atmosfera. Daca mobila este deschisa la culoare si stralucitoare, lumina din bucatarie va fi puternica fiind in cea mai mare parte reflectata. In cazul in care mobila este inchisa la culoare vei avea nevoie de mai multa lumina artificiala. Pentru a regla cantitatea de lumina este util sa va montati intrerupatoarele cu un variator de intensitate.

Incaperile destinate bucatariilor sunt de diferite marimi si de aceea nu se poate generaliza modalitatea de iluminare - aceasta trebuie personalizata in functie de forma camerei, mobila folosita, marimea ferestrei, etc. In cazul in care bucataria este mai inalta, lumina din tavan trebuie pozitionata astfel incat sa ilumineze corespunzator intregul spatiu. Daca fereastra nu este prea mare si nu are o pozitionare spre soare atunci lumina naturala din cursul zilei ar trebui completata cu lumina articiala. Se pot astfel monta cateva spoturi deasupra si in jurul ferestrei pentru a crea iluzia de lumina naturala venita din exterior.

Bucătăria este locul in care ai nevoie de lumină locală si de aceea anumite zone trebuie puse mai mult în evidență : blatul de lucru, interiorul dulapurilor suspendate, locul de luat masa, etc. Pentru a ilumina corespunzator aceste zone poti amplasa spoturi deasupra usilor si dulapurilor sau tuburi de neon deasupra frontului de lucru. Mai puteti folosi corpuri de iluminat decorative realizate din aluminiu, actionate pe baza de intrerupator, proiectate special pentru bucatarii si care au rolul de a servi drept suport pentru diferite ustensile din bucatarie. Pe langa lumina din tavan care ar trebui sa fie puternica este indicat si folosirea unei surse de lumini calde necesare desfasurarii celorlalte activitati.

Lumina artificiala din bucatarie obtinuta din amplasarea si folosirea corecta a corpurilor de iluminat are rolul, pe de o parte, de a pune in evidenta mobilierul si anumite obiecte de design interior, iar pe de alta parte, indeplineste un rol functional, si anume, te ajuta la citit sau la gatit. Foloseste-te de ingeniozitatea corpurilor de iluminat pentru a face ca bucataria ta să stralucească si transforma-le astfel in adevarate obiecte de decor.

Pentru a citi mai multe articole ce au legatura cu modul in care puteti sa alegeti corpurile de iluminat puteti accesa articolul nostru despre cum sa alegem corpuri de iluminat pentru casa noastra . 

 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare