Login

Parola uitata?

    

Corpuri de iluminat pentru dormitor Imprimare E-mail
Scris de Monica Bonciu   
Image  Dormitorul reprezinta locul tau privat si personal si daca stii sa-ti creezi acolo o armonie intre corpurile de iluminat, mobila, perdelele si obiectele de design vei avea parte de confortul de care ai nevoie dupa o zi plina de munca. Cum dormitorul este prima si ultima camera pe care o vezi in fiecare zi este indicat sa-ti construiesti propriul tau coltisor unde sa te poti retrage si in care poti sa fii tu insuti.


Atmosfera pe care o creeaza lumina in dormitor este foarte importanta si influenteaza starea de spirit. De aceea, trebuie sa ai grija ca lumina sa nu fie prea puternica deoarece vei avea parte de stari de agitatie, insomnii, migrene, dar nici prea slaba pentru ca vei avea parte de stari de oboseala, somnolenta. Corpurile de iluminat trebuie combinate pentru a avea parte si de lumina puternica necesara pentru lucru dar si de lumina decorativa pentru o atmosfera ambientala. Totodata, fiecare obiect de iluminat trebuie sa aiba intrerupator separat pentru a regla cantitatea de lumina. Pentru a respecta aceste principii si a alege corect corpurile de iluminat indicate pentru dormitoare poti opta pentru lustre, aplice sau veioze de marimi si modele diferite in acord cu designul camerei.

Corpurile de iluminat folosite in dormitor trebuie sa indeplineasca mai multe functii. In primul rand este nevoie de o lumina puternica ce poate fi data de catre o lustra pozitionata pe plafon pentru a se putea realiza curatenia corecta a camerii. In al doilea rand este nevoie de o lumina pentru citit care sa fie in acelasi timp odihnitoare pentru ochii celui care citeste si nederanjanta pentru cel care doarme in pat langa el. De regula, aceasta lumina este obtinuta de la veioze si este necesara pozitionarea corecta a acestora. In al treilea rand este indispensabila o lumina laterala puternica folosita in momentul in care va imbracati. Aceasta poate fi obtinuta prin alegerea unor aplice in ton cu mobilierul. In cazul in care este vorba despre un dormitor matrimonial nu trebuie sa lipseasca luminile discrete, decorative. Ele sunt ingredientele perfecte pentru crearea unei atmosfere romantice in dormitor. Folosirea veiozelor si lampadarelor decorative cu abajur din material textil, a catorva spoturi sau lumini colorate vor crea efectul dorit.

Alegerea corecta a corpurilor de iluminat se bazeaza pe cateva principii care trebuie respectate cu strictete. Pentru persoanele care doresc o lustra clasica trebuie sa stie ca alegerea ei se face in raport cu dimensiunea si inaltimea dormitorului. Forma abajururilor, patrata sau rotunda, se potriveste perfect oricarei camere, in schimb eventualele modelele de pe abajururi trebuie sa fie in armonie cu tot ce va fi in dormitor. Materialele din care sunt confectionate, culorile si formele pe care le au trebuie sa se incadreze perfect cu restul decoratiunilor interioare. Indicat ar fi, pentru dormitor, ca abajururile lustrei din tavan si a veiozelor sa fie la fel, de regula cu un singur brat. Cele mai intalnite si mereu la moda sunt corpurile de iluminat din fier forjat care se potrivesc perfect pentru dormitor.

Lumineaza dormitorul atat cu lustre, aplice si veioze astfel incat ambientul creat sa-ti ofere spatiul de odihna si relaxare in care sa-ti gasesti energia pentru a doua zi.

Pentru a citi mai multe articole ce au legatura cu modul in care puteti sa alegeti corpurile de iluminat puteti accesa articolul nostru despre cum sa alegem corpuri de iluminat pentru casa noastra . 

 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare