Login

Parola uitata?

    

Corpuri de iluminat pentru living Imprimare E-mail
Scris de Monica Bonciu   
Image  Obtinerea unui living modern dar si functional presupune imbinarea armonioasa a mobilierului, a materialelor de finisaj cu texturi si culori diferite, a draperiilor, a obiectelor de décor dar si a corpurilor de iluminat. Pentru multi dintre romani sufrageria sau camera de zi este locul in care sunt primiti oaspetii. Aici proprietarii tin tot ce au mai frumos, incepand de la mobilier pana la tablouri si obiecte de décor.

 

Peste tot, aceste camere parca sunt amenajate la fel respectand acelasi tipar binecunoscut noua, si anume: canapea si fotolii, biblioteca si vitrina, masa cu scaune tapitate, mileurile crosetate, bibelouri, perdele albe inflorate, lustra cu mai multe brate dupa modelul unui candelabru, un tablou pictat, etc. Deoarece sunt folosite doar de sarbatori sau atunci cand familia are musafiri intotdeauna aceste incaperi dau, de multe ori, senzatia unor camere mohorate, lipsite de viata, reci si intunecate.

Indiferent dacă locuieşti într-o casa spatioasa sau doar intr-un mic apartament de bloc, livingul lasă cea mai buna impresie pentru musafiri. Este singura camera care poate spune despre tine dacă eşti o persoana formala si eleganta, amuzanta sau ursuza. Livingul prin functionalitatea pe care o ofera creează buna dispoziţie şi in acelasi timp reflecta gustul personal al proprietarului.

Obtinerea unei anumite iluminari in living care sa imbunatateasca atmosfera presupune mai mult decat o simpla alegere a unui banal corp de iluminat. Este necesara o planificare a iluminatului fiecarei zone din interiorul livingului, astfel incat sa scoata in evidenta volumele, culorile si formele. Deoarece luminile pot afecta buna dispoziţie din living trebui să evităm folosirea neoanelor sau a surselor care dau o lumina rece. Trebuie folosite corpuri de iluminat speciale care scot in evidenta anumite obiecte de décor, opere de arta, tablouri, dar care creează si ambianţă in acelasi timp.

Ca tendinte actuale pentru living putem mentiona amenajarea unui spatiu cat mai luminos, de aceea, sunt indicate folosirea urmatoarelor tipuri de corpuri de iluminat :

Spoturi – acestea sunt corpuri de iluminat care au capacitatea de a se roti, directiona si inclina dupa gustul tau si cu ajutorul carora poti obtine efecte speciale de lumina pe suprafata unuia dintre pereti sau poti crea umbre pe suprafetele texturate , cum ar fi draperiile. Ele pot fi incastrate in nise create in perete sau pot fi amplasate pe un tavan fals.

Corpuri de iluminat cu picior – in categoria carora intra lampadarele, veiozele sau lampile de birou. In ceea ce priveste lampadarele acestea sunt ideale pentru living deoarece ele au rolul de a scoate in relief decoratiuni ale incaperilor inalte, ornamentele de pe tavan dar si a obiectelor decorative. Se pot gasi in diverse forme si marimi si in functie de materialul din care sunt confectionate (hartie, panza sau sticla pictata, hartie) ele se pot orienta in jos sau in sus. In cazul, veiozelor putem remarca faptul ca acestea raspandesc o lumina punctuala care este potrivita atat pentru lectura cat si pentru o discutie intima. In schimb, pentru lampa de birou putem spune ca aceasta emite o lumina alba necesara pentru lucru.

Aplicele - induc o lumina de accent si au o intensitate redusa si foarte relaxanta. Daca doresti sa pui in valoare un colt al camerei sau un element decorativ folosirea aplicelor este ideala. In functie de preferinte ele pot avea un intrerupator de perete sau integrat, iar becurile folosite pot fi: economice, cu halogen sau cu incandescenta.

Corpuri suspendate (pandantivele) – aceste corpuri sunt ideale pentru iluminatul general - in schimb ele pot fi folosite si ca lumina de lucru. Ele pot avea tija fixa sau reglabila si de cele mai multe ori reprezinta o solutie avantajoasa.

Este important sa gandim spatiul din living si sa-l amenajam in functie de necesitati. Sa ii oferim totodata functionalitate dar si originalitate si nu in ultimul rand, armonie. Folositi-va asadar de corpurile de iluminat pentru a crea o atmosfera relaxanta si placuta in living.

Pentru a citi mai multe articole ce au legatura cu modul in care puteti sa alegeti corpurile de iluminat puteti accesa articolul nostru despre cum sa alegem corpuri de iluminat pentru casa noastra . 

 
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare