Login

Parola uitata?

    

Articole pe Teme Legislative
Cum construim pe un teren extravilan
Scris de Monica Bonciu   

Image  Au fost cazuri in care clientii au cumparat diverse suprafete de teren fara sa fi stiut care este diferenta intre un teren intravilan si unul extravilan. Mai bine zis, daca terenul pe care il cumparau se afla foarte aproape de ultima constructie din acel oras sau comuna nici macar nu isi puneau problema ca nu ar putea construi si el o casa acolo ca vecinii. Abia cand se hotarau sa-si intocmeasca documentatia necesara pentru a construi o casa acolo aflau ca terenul nu este in intravilan si nu pot primi autorizatie de constructie pe el. Au fost destule cazuri cand din cauza lipsei informatiilor specializate clientii nu cunosteau exact procedura, costurile necesare si timpul pe care ar trebui sa il ia in calcul daca vor sa treaca terenul din extravilan in intravilan pentru a putea construi.

Citeste mai departe...
 
Totul despre Certificatul de Urbanism
Scris de Monica Bonciu   
Image  Certificatul de Urbanism  este actul de informare prin care autoritatile locale tinand cond de prevederile planurilor urbanistice, de regulamentele aferente acestora si de planurile de amenajare a teritoriului (avizate si aprobate conform legislatiei in vigoare), face cunoscut solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii. Totodata se stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite in functie de amplasamentul constructiei, dar si lista cuprinzand avizele si acordurile legale, necesare in vederea autorizarii lucrarilor de constructie. Pentru emiterea Certificatului de Urbanism nu trebuie ca solicitantul sa detina titlu de proprietate asupra imobilului, deoarece actul are caracter informativ. In schimb, in cererea de solicitare a actului trebuie specificat scopul pentru care se cere emiterea lui.


Citeste mai departe...
 
Totul despre autorizatia de constructie
Scris de Monica Bonciu   
Image  De la momentul in care te-ai hotarat sa construiesti o casa si pana cand poti incepe efectiv constructia ei este o cale lunga de strabatut. Nu ma refer aici la faptul ca nu dispuneti de mijloace materiale sau nu aveti specialisti cu care sa incepeti lucrarea. Aici, vreau sa scot in evidenta o etapa a constructiei mai putin cunoscuta dar extrem de importanta si anume, etapa care cuprinde intocmirea documentatiilor si proiectelor necesare conform legilor in vigoare ale statului roman pentru a obtine dreptul de a construi.
 
 
Citeste mai departe...
 
Noi prevederi cu privire la activitatea Agentiilor Imobiliare
Scris de Matei Bonciu   

Image Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor a strans si a analizat toate plangerile populatiei din ultimii ani si a propus o reglementare noua prin care sa remedieze lacunele legislative ce permiteau diferite practici abuzive impotriva intereselor consumatorilor din partea agentiilor imobiliare si a agentilor imobiliari. Acestea s-au materializat in OUG nr. 174/19.11.2008, publicata în Monitorul Oficial nr. 795/27.11.2008, care a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2009.

Noua ordonanta de urgenta incearca sa ofere o protectie sporita clientilor agentiilor imobiliare, fata de abuzurile frecvent practicate de acestea.

Citeste mai departe...
 
Valabilitate certificat fiscal
Scris de Administrator   

  Certificatul fiscal se cere la Directia de Taxe si Impozite si este actul care atesta faptul ca nu exista datorii legate de impozitele si taxele locale pentru imobilul in numele caruia a fost cerut. Valabilitatea certificatului fiscal este de 30 de zile.

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 5 din 21
Cauta o firma
 
Cautare Avansata
Ultimele Firme Introduse
03-thumb.jpg
Arcis Invest - Constructii case lemn complete
mirometal-fier-forjat.jpg
Mirometal - fier forjat
costerm-instalatii.jpg
Costerm - instalatii termice, apa, gaz
Tipuri Firme Promovate
Proiectare
Cadastru
Constructii
Instalatii
Fier forjat
Cauta Un Proiect de Casa
 
Cautare Avansata
Ultimele Proiecte Adaugate
fatada principala.jpg
Proiect Vila P+E+M a13
Fatada Principala
Proiect Vila P+E a10
Fatada
Proiect casa P+M a9
Tipuri de Proiecte Promovate
Proiecte case pentru o Familie
Proiecte case pentru 2 Familii
Proiecte vile de Vacanta/Cabane
Proiecte Spatii Comerciale
Legi din domeniul Imobiliar
copyright@ 2009 TDM COMP            Servicii Web Design si Creare de Continut si Articole oferite de www.ServiciiWebDesign.ro
Adauga site in top online Director web anuturi imobiliare